Samenwerking

Samen komen we verder. Samen worden we steeds beter. Daarom werken we nauw samen met partnerorganisaties in binnen- en buitenland. Onze belangrijkste partner en opdrachtgever is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Regionale en landelijke samenwerking
Als onderdeel van het RIVM coördineert het Centrum voor Bevolkingsonderzoek (CvB) alle screeningsactiviteiten in Nederland. Er zijn vijf regionale screeningsorganisaties: Zuid, Zuid-west, Midden-west, Noord en Oost. Vanwege de ligging werkt het LRCB hecht samen met regio Oost. Daarnaast werken we voor het bevolkingsonderzoek tbc veel samen met GGD GHOR Nederland en alle GGD-en. Zij werken samen in vier regio’s, met in elke regio een regionaal expertisecentrum (REC): Noord-West (Noord-Holland, Flevoland en Utrecht), West (Zuid-Holland), Zuid (Zeeland, Brabant en Limburg) en Noord en Oost (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland). Verder werken we nauw samen met diverse betrokken beroepsgroepen en fabrikanten van beeldvormende apparatuur.

Wetenschappelijke samenwerking
Op wetenschappelijk gebied zijn er verbanden met Radboudumc in Nijmegen, Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, Leids Universitair Medisch Centrum en Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Internationale samenwerking
In Europa werken we samen met de European Society of Breast Imaging en het Joint Research Centre. Ook bieden we kwalitatieve ondersteuning aan onder andere de screeningsprogramma’s op Curaçao, Aruba en in Barretos (Brazilië).

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie over onze partners of samenwerkingsverbanden kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op