HomeLRCBSamenwerking

Samenwerking

Samen komen we verder. Samen worden we steeds beter. Daarom werken we nauw samen met partnerorganisaties in binnen- en buitenland. Onze belangrijkste partner en opdrachtgever is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Landelijke samenwerking
Als onderdeel van het RIVM coördineert het Centrum voor Bevolkingsonderzoek (CvB) alle screeningsactiviteiten in Nederland. Wij werken nauw samen met de landelijke organisatie Bevolkingsonderzoek Nederland. Verder werken we samen met diverse betrokken beroepsgroepen en fabrikanten van beeldvormende apparatuur.

Wetenschappelijke samenwerking
Op wetenschappelijk gebied zijn er verbanden met Radboudumc in Nijmegen, Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, Leids Universitair Medisch Centrum en Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Internationale samenwerking
In Europa werken we samen met de European Society of Breast Imaging en het Joint Research Centre. Ook bieden we kwalitatieve ondersteuning aan onder andere de screeningsprogramma’s op Curaçao, Aruba, BES-eilanden en in Barretos (Brazilië).

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie over onze partners of samenwerkingsverbanden kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op