HomeNieuwsScreening 2012, waar staan we nu? symposium 5 oktober 2012

Screening 2012, waar staan we nu? symposium 5 oktober 2012

Op vrijdag 5 oktober jl. heeft in het Sanadome in Nijmegen het symposium ‘Screening 2012, waar staan we nu?’ voor screeningsradiologen plaatsgevonden. Half screenend Nederland zat in de zaal.

Vooraf aan het symposium hebben de screeningsradiologen de mogelijkheid gehad om een zelftest te maken. De zelftest bestond uit een set van 60 cases die de radioloog individueel kon bekijken en scoren. De set was geen afspiegeling van de dagelijkse screeningspraktijk, maar verrijkt met maligne cases. Direct na het scoren van de testset, kreeg de radioloog feedback over zijn / haar eigen resultaten. Daarmee werd de radioloog een mogelijkheid voor zelfevaluatie geboden. De resultaten werden alleen aan de radioloog zelf getoond en geanonimiseerd naar het LRCB verzonden.

Tijdens het symposium zijn de geaggregeerde resultaten van de 112 screeningsradiologen die hebben deelgenomen aan de zelftest, gepresenteerd. Ook zijn de meest recente resultaten van het Nederlandse bevolkingsonderzoek naar borstkanker gepresenteerd, is er aandacht besteed aan de effecten van de overgang naar digitale mammografie, CAD en de bijdrage van therapie aan de borstkankersterfte. Regelmatig laait er over de voor- en nadelen van het bevolkingsonderzoek een discussie op. De nadelen zouden niet opwegen tegen de voordelen. Ook bij deze discussie is tijdens het symposium stilgestaan.

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op