HomeOpleidingenMammografie module 1

Mammografie module 1

Trainingen laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis
Voor optimale mammografische kwaliteit zijn specialistische kennis en vaardigheden nodig. De (brede) opleiding tot radiologisch of radiodiagnostisch laborant heeft onvoldoende diepgang op het gebied van mammografie. Ziekenhuizen zien mammografie steeds vaker als een specialisme of aandachtsgebied, en vragen om mammografietrainingen voor laboranten en MBB’ers. Het LRCB biedt voor deze doelgroep verschillende trainingen. Samen vormen die een totaalpakket, waarmee zij voldoen aan de gestelde bekwaamheidseisen.

Voor wie Laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis

Download de folder!
Hieronder behandelen we de trainingen in het kort. Een overzicht van al onze trainingen voor laboranten en MBB’ers in de ziekenhuizen vindt u in de Folder Trainingsoverzicht Mammografie. U kunt de folder bij ons aanvragen.

Het LRCB verzorgt de volgende trainingen voor ziekenhuizen:

Mammografie module 1
In deze basistraining wordt het belang duidelijk van een hoge kwaliteit van mammografie en waarom het belangrijk is op een uniforme en reproduceerbare wijze te werken en het stappenplan te volgen. Een belangrijk deel van de training bestaat uit een oefensessie, waarbij in de praktijk het stappenplan wordt toegepast en handvaten worden aangereikt om de kwaliteit van de opnamen direct te verbeteren. De additionele opnamen komen in vogelvlucht voorbij, de nadruk ligt op de standaardopnamen (MLO en CC).

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie over één van onze opleidingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op