HomeOpleidingenInstructielaborant mammografie ziekenhuis

Instructielaborant mammografie ziekenhuis

Trainingen laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis
Voor optimale mammografische kwaliteit zijn specialistische kennis en vaardigheden nodig. De (brede) opleiding tot radiologisch of radiodiagnostisch laborant heeft onvoldoende diepgang op het gebied van mammografie. Ziekenhuizen zien mammografie steeds vaker als een specialisme of aandachtsgebied, en vragen om mammografietrainingen voor laboranten en MBB’ers. Het LRCB biedt voor deze doelgroep verschillende trainingen. Samen vormen die een totaalpakket, waarmee zij voldoen aan de gestelde bekwaamheidseisen.

Voor wie Laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis

Download de folder!
Hieronder behandelen we de trainingen in het kort. Een overzicht van al onze trainingen voor laboranten en MBB’ers in de ziekenhuizen vindt u in de Folder Trainingsoverzicht Mammografie. U kunt de folder bij ons aanvragen.

Het LRCB verzorgt de volgende trainingen voor ziekenhuizen:

Instructielaborant mammografie ziekenhuis
Het opleiden van een instructielaborant is een mooie oplossing om de kwaliteit van mammografie te optimaliseren en borgen. Het is echter van uiterst belang dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. Het effect zou namelijk ook averechts kunnen zijn, wanneer een instructielaborant (nieuwe) collega’s de insteltechniek en sociale vaardigheden op een verkeerde manier aanleert / stimuleert. Het is daarom van belang dat de deelnemers ook zelf tot in de puntjes de kennis, vaardigheden en houding beheersen die nodig zijn voor het maken van een kwalitatief goed mammogram volgens de richtlijnen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan het overdragen van deze competenties op anderen.

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie over één van onze opleidingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op