HomeOpleidingenMammografie beeldinterpretatie

Mammografie beeldinterpretatie

Trainingen laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis
Voor optimale mammografische kwaliteit zijn specialistische kennis en vaardigheden nodig. De (brede) opleiding tot radiologisch of radiodiagnostisch laborant heeft onvoldoende diepgang op het gebied van mammografie. Ziekenhuizen zien mammografie steeds vaker als een specialisme of aandachtsgebied, en vragen om mammografietrainingen voor laboranten en MBB’ers. Het LRCB biedt voor deze doelgroep verschillende trainingen. Samen vormen die een totaalpakket, waarmee zij voldoen aan de gestelde bekwaamheidseisen.

Voor wie Laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis

Download de folder!
Hieronder behandelen we de trainingen in het kort. Een overzicht van al onze trainingen voor laboranten en MBB’ers in de ziekenhuizen vindt u in de Folder Trainingsoverzicht Mammografie. U kunt de folder bij ons aanvragen.

Het LRCB verzorgt de volgende trainingen voor ziekenhuizen:

Mammografie beeldinterpretatie
Deze training over beeldinterpretatie focust zich op beeldherkenning en het gebruik van een verdenkingsclassificatie, gebaseerd op het BI-RADS systeem. Het aangeven van een classificatie vraagt enige kennis van het classificatiesysteem. Daarnaast is het ook van belang dat de classificatie uniform gehanteerd wordt. Beide zaken komen in de training aan bod onder leiding van een ervaren radioloog en referent laborant.

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie over één van onze opleidingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op