HomeOpleidingenDriedaagse cursus mammografieachtergronden

Driedaagse cursus mammografieachtergronden

Trainingen laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis
Voor optimale mammografische kwaliteit zijn specialistische kennis en vaardigheden nodig. De (brede) opleiding tot radiologisch of radiodiagnostisch laborant heeft onvoldoende diepgang op het gebied van mammografie. Ziekenhuizen zien mammografie steeds vaker als een specialisme of aandachtsgebied, en vragen om mammografietrainingen voor laboranten en MBB’ers. Het LRCB biedt voor deze doelgroep verschillende trainingen. Samen vormen die een totaalpakket, waarmee zij voldoen aan de gestelde bekwaamheidseisen.

Voor wie Laboranten mammografie / MBB’ers in het ziekenhuis

Download de folder!
Hieronder behandelen we de trainingen in het kort. Een overzicht van al onze trainingen voor laboranten en MBB’ers in de ziekenhuizen vindt u in de Folder Trainingsoverzicht Mammografie. U kunt de folder bij ons aanvragen.

Het LRCB verzorgt de volgende trainingen voor ziekenhuizen:

Driedaagse cursus mammografieachtergronden
Tijdens deze meerdaagse cursus worden de belangrijkste aspecten en achtergronden van mammografie behandeld. Zo worden onderwerpen als fysica en stralingshygiëne, pathologie en correlatie met röntgen, diagnostiek en behandeling, maar ook organisatie van het bevolkingsonderzoek borstkanker behandeld. Deze cursus zal leiden tot een beter inzicht in de bestrijding van borstkanker en geeft daarmee een andere dimensie aan het functioneren van de deelnemers.
Alle presentaties worden gegeven door vooraanstaande experts uit het vakgebied. De presentaties worden afgewisseld met oefensessies insteltechniek en cliëntbejegening. Een goede omgang met de cliënt en een hoge kwaliteit van mammografie blijft een erg belangrijke schakel in het hele proces!

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie over één van onze opleidingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op