HomeNieuwsOnline training voor coördinerend radiologen

Online training voor coördinerend radiologen

Op zowel donderdag 22 als vrijdag 23 april 2021 heeft de online training voor coördinerend radiologen plaatsgevonden. Bij de LRCB visitaties zullen voortaan de indicatoren op individuele basis aangeleverd worden en gepresenteerd gaan worden. Ook is de screeningsorganisatie bezig met een feedbackmodule binnen ScreenIT, gebaseerd op individuele gegevens. Deze cursus is georganiseerd om de coördinerend radiologen vertrouwd te maken met deze nieuwe manier van feedback. Deze nieuwe vorm van feedback kan immers alleen nuttig zijn, indien men begrijpt hoe deze gegevens geïnterpreteerd moeten worden. Coördinerend radiologen krijgen straks de rol om deze feedback te duiden en deze voor de groep screeners in verbeterpunten om te zetten.
In een online sessie werden een aantal casussen besproken, gedeeltelijk in groepen in break-out rooms, begeleid door onze epidemiologen, Prof. Mireille Broeders en Dr. Danielle van der Waal.
Na deze ochtendsessie nam Cary van Landsveld het over en besprak aan de hand van een aantal casussen hoe de fotobesprekingen met MBB’ers verbeterd kunnen worden.
Tenslotte sloot Prof. Ruud Pijnappel de dag af met een aantal actuele onderwerpen die de afgelopen tijd veel in de media zijn geweest, zoals de Dense Trial, contrastmammografie en het langere screeningsinterval.
Online leren is heel anders dan een lesdag bij het LRCB, maar we kijken met een goed gevoel terug op deze twee dagen!

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op