HomeNieuwsJan Hendriks Prijs 2014

Jan Hendriks Prijs 2014

Ter nagedachtenis aan de grote verdiensten van Jan Hendriks voor de Nederlandse radiologie, en met name de screening op het gebied van borstkanker, wordt er sinds 2011 door het LRCB een jaarlijkse prijs die de naam van Jan Hendriks mag dragen, toegekend. De prijs is voor onderzoekers die een indrukwekkende bijdrage leveren aan research op het gebied van beeldvorming bij borstkanker.

Tijdens de najaars ALV van de NVvR sectie Mammaradiologie, op  20 november j.l. is de prijs uitgereikt aan 2 personen; radioloog de heer Ulrich Lalji en klinisch fysicus mevrouw Cecile Jeukens, beiden werkzaam in het Maastricht UMC+. Laatstgenoemde kon helaas niet aanwezig zijn bij deze uitreiking.

In hun onderzoek “Radiation exposure of contrast-enhanced spectral mammography compared with full-field digital mammography” is gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waarbij voor het maken van de mammografiebeelden contrast wordt gebruikt.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1000 euro, beschikbaar gesteld door Tromp Medical. Tromp Medical maakt geen deel uit van de jury.

Vragen of meer info?

Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op