Beste kwaliteit voor de zorg

De probe van mijn echoapparaat is gevallen. Wat nu?

Bij twijfel over werking van de probe controleer de homogeniteit van het beeld door de probe in de lucht te houden. Neem in geval van defecten en inhomogeniteiten contact op met de leverancier en meld dit bij het Regionaal Centrum. Indien nodig wordt door het LRCB een incidentele test uitgevoerd.

Wat is precies een acceptatietest?

Een acceptatietest is de eerste test op een apparaat in het nieuwe kwaliteitssysteem. Dit houdt in een test op of (1) een nieuw apparaat of (2) een bestaand apparaat waar nog geen testen op uitgevoerd zijn. De acceptatietest dient als referentie voor vervolgtesten. Meer informatie over de acceptatietest en andere testen is hier te vinden.

Hoe lang duurt een acceptatietest, periodieke test of incidentele test?

Een acceptatietest, periodieke test of incidentele test duurt maximaal 2 uur. De test wordt uitgevoerd op de screeningslocatie. Tijdens de test kan het echoapparaat niet gebruikt worden. Er hoeft niet iemand van de zorginstelling bij de test aanwezig te zijn. Uiteraard moet er wel toegang tot het echoapparaat verleent worden.

Vervangt de keuring het onderhoud van de leverancier?

Het kwaliteitssysteem is geen vervanging voor het onderhoud van het echoapparaat en is ook geen vervanging voor de technische veiligheidskeuring. De technische veiligheidskeuring wordt meestal uitgevoerd tijdens het onderhoud door de leverancier. Deze jaarlijkse veiligheidskeuring zal op termijn in de kwaliteitseisen worden opgenomen.

Staat uw vraag er niet bij?

Voor vragen of meer informatie over de diverse testen of een advies op maat kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op