Beste kwaliteit voor de zorg

HomePrenatale screeningTypegoedkeuringen

Typegoedkeuringen

Op deze pagina verschijnen in de loop van dit jaar in chronologische volgorde de typegoedgekeurde systemen voor gebruik in de prenatale screening. Op dit moment vinden er meerdere typekeuringen plaats. De eerste resultaten treft u hieronder aan.

  • De Samsung V7 in combinatie met de CA1-7SD en EA2-11AVD probes is goedgekeurd voor gebruik in de prenatale screening.

Opmerking: De ClearVision processing verbetert de contrastwaarneembaarheid op de beelden, maar kan echter echodense structuren, die dicht bij elkaar liggen, met elkaar verbinden (zoals b.v. de ruggenwervels). Daarnaast worden overgangen tussen structuren versterkt, zoals bijvoorbeeld de huidlijn van de foetus.
Conform advies van de leverancier/fabrikant wordt het derhalve aangeraden om ClearVision uit te zetten bij de beoordeling van bovengenoemde structuren of deze verstandig te gebruiken.

  • De Canon Aplio a in combinatie met de 10C1 (PVT-574BT), 11C3 (PVT-781VTE)  en 8C1 (PVT-475BT) probes is goedgekeurd voor gebruik in de prenatale screening. 

Het wordt geadviseerd om de Precision 6 en Precision 7 modes niet te gebruiken.

Opmerking: De Precision processing kan de contrastwaarneembaarheid op de beelden verbeteren door toepassing van speckle reductie en filter technieken, maar deze kan ook de helderheid van structuren rondom reflecterende structuren en sterke overgangen (lokaal) veranderen, wanneer deze in meer geavanceerde settingen gebruikt wordt. In deze geavanceerde settingen neemt de detail waarneembaarheid af en kan vervorming optreden van de dieper gelegen structuren.

Test aanvragen?

Het is vanaf nu mogelijk om een typetest, acceptatietest of incidentele test aan te vragen.

Vragen met betrekking tot testen?

Voor vragen of meer informatie over de diverse testen of een advies op maat kunt u vrijblijvend contact opnemen via het algemeen contactformulier.

Neem contact op